ΚΚΕ «εις διπλούν» για καθαρίστριες-πυρκαγιές

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2022, 19:48

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων  με δύο σημερινές (20/7) ανακοινώσεις αναφέρεται σε δύο θέματα της επικαιρότητας.

Σε ό,τι αφορά τις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι «με προκλητικό τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο καλύτερος εκφραστής της πολιτικής του κόστους-οφέλους» και ότι «δεν διστάζει να μπει εμπόδιο στο δικαίωμα των παιδιών για καθαρά σχολεία, την ώρα μάλιστα που φουντώνει το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και αναμένεται νέο από Σεπτέμβριο».

Την καλεί να «εναντιωθεί στην πολιτική που υποβαθμίζει τις λαϊκές ανάγκες και να διεκδικήσει έργα που να τις υπηρετούν. Συνειδητά ωστόσο επιλέγει να δαπανήσει χιλιάδες ευρώ σε συμβούλους για τα έργα, να δώσει εκατομμύρια για μία ακόμη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας κλπ. Έργα που ούτως η άλλως ο ίδιος ο λαός πληρώνει από τη φορολογία την ίδια ώρα που και ο δήμος τον ξαναφορολογεί μέσω των ανταποδοτικών του ΤΑΠ κ.λπ».

Για τις πυρκαγιές

Το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο πυρκαγιές έχουν φτάσει στο σημείο να θυμίζουν πλέον τις επαναλήψεις στην τηλεόραση. Δυστυχώς δεν είναι για γέλια και για να περνάει η ώρα, αλλά πρόκειται για τη ζωή μας».

Ζητάει να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και σε μέσα στα Γιάννενα και στην Ήπειρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της δασικής υπηρεσίας, αλλά και του συστήματος υγείας για την κάλυψη των συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές με  ταυτόχρονο διαχωρισμό του επιχειρησιακού από το διοικητικό προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αντίστοιχες προσλήψεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back