ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κίτρινη» η Ήπειρος

Εικόνα του άρθρου «Κίτρινη» η Ήπειρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2019, 11:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη ζώνη «υψηλού κινδύνου» για πυρκαγιές είναι σήμερα Τετάρτη και η Ήπειρος. Η Πυροσβεστική δίνει μάχη στην Εύβοια, όπου παρά τις αρχικές δηλώσεις για έλεγχο της φωτιάς, αυτή καίει ανεξέλεγκτα δασική έκταση και σήμερα, αναμένονται πυροσβεστικές ενισχύσεις από το εξωτερικό.

Χτες, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 56 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησε με 796 πυροσβέστες, 347 οχήματα, 274 πυροσβέστες ως πεζοπόρα τμήματα, 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 30 εθελοντές και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Επίσης, συνεργάζονται τοπική αυτοδιοίκηση, στρατός και ιδιώτες, εθελοντές κ.λπ.

Στην Αγριλίτσα Εύβοιας επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» κ.α.

Στην πυρκαγιά μετέβησαν προκειμένου να συντονίσουν το έργο της πυρόσβεσης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back