dodoni back

Κινητοποίηση συμπαράστασης σε εκπαιδευτικούς που διώκονται

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2024, 09:44

Η Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις, καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 18.30 στην Περιφέρεια Ηπείρου και σε στήριξη της απεργίας των δασκάλων, στις 23 Οκτωβρίου.

«Τρείς εκπαιδευτικοί (Δημήτρης Χαρτζουλάκης, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργος Καββαδίας) έχουν κληθεί σε πειθαρχικό στις 23/10/2024. Οι δύο (Χ.Χ. και Δ.Χ., μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές σε σχολείο του Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση και τη διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πρωτοβουλία.

Συμπληρώνει ότι «δεκάδες είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του σωματείου ή απλά για την έκφραση της γνώμης τους, ενεργοποιώντας όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο παλιότερων εποχών περί «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και «κακόβουλης κριτικής στη διοίκηση». Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες γίνονται μαζικές παραπομπές στα πειθαρχικά συμβούλια συναδέλφων νεοδιόριστων και όχι μόνο γιατί συμμετείχαν στην απεργία/αποχή. Στα Γιάννενα αυτή η βιομηχανία διώξεων συμπληρώνεται, με ‘νουθεσίες’ και με ανοιχτές απειλές σε μια σειρά εκπαιδευτικών με σκοπό την τρομοκράτηση όλου του κλάδου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3