Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Ζάψας: «Αποφασίζουμε με όρους πολιτικούς»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Αποφασίζουμε με όρους πολιτικούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2022, 17:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ενώ η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του περιφερειάρχη Ηπείρου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Αλέκου Καχριμάνη και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής (πλην ενός, αναπληρωματικού μέλους) αποτελεί μια πραγματικότητα, η περιφερειακή αρχή συνεχίζει να σιωπά.

Να σιωπά για ένα θέμα που δεν είναι μόνο νομικό αλλά κατά βάθος και κυρίως πολιτικό.

Διαβάστε: Μια πειθαρχική δίωξη, ένα πολιτικό ζήτημα

Η πρώτη επίσημη δήλωση για την όλη υπόθεση έρχεται από τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργο Ζάψα, ο οποίος καταθέτει και το σκεπτικό βάσει του οποίου θα αντικρούσει την πειθαρχική του δίωξη.

Ο κ. Ζάψας δίνει μάλιστα στη δημοσιότητα το έγγραφο της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο υπογράφει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλης Μιχελάκης (διαβάστε εδώ) με την επισήμανση ότι η ενέργειά του αυτή γίνεται «σε αναμονή της τοποθέτησης του βασικού πολιτικά υπεύθυνου για την πειθαρχική δίωξη, του προέδρου της επιτροπής και περιφερειάρχη Ηπείρου».

Όσον αφορά την πειθαρχική δίωξη, ο κ. Ζάψας καταθέτει την άποψη ότι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καλούνται να αποφασίσουν με όρους πολιτικούς για τη σκοπιμότητα έργων επ’ ωφελεία της Περιφέρειας Ηπείρου. Προσθέτει δε ότι με τη συμμετοχή του στην εν λόγω επιτροπή υποστήριξε πάντα το δημόσιο συμφέρον. Σε αυτό το σημείο κάνει εύλογη αναφορά στις υπηρεσίες, στις οποίες, όπως σημειώνει, έχει εμπιστοσύνη.

«Σε κάθε περίπτωση η πάγια θέση μας είναι ότι στις επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου εισάγονται θέματα των οποίων  τη νομιμότητα των εισηγήσεων και του παραγόμενου αποτελέσματος εγγυάται η περιφερειακή αρχή και με αυτό το σκεπτικό θα αντικρούσω την πειθαρχική δίωξή μου» τονίζει.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κατέληξε στην παραπομπή όλης τελικά της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την υπόθεση των πολλών αναθέσεων υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου σε δικηγόρους. Η πρωτοβουλία αυτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ήταν αυτεπάγγελτη αλλά έγινε μετά από αναφορά πολίτη.

Tα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι: Κώστας Σιαράβας, Οδυσσέας Πότσης, Μάκης Γαϊτανίδης, Γιώτα Ναυρόζογλου, Δημήτρης Βαρέλης, Γιάννης Κατέρης, Βασίλης Καλούδης από την παράταξη του κ. Καχριμάνη, Γιώργος Ζάψας από το «Κοινό των Ηπειρωτών», Τάκης Παππάς από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» και Μαργαρίτα Κιτσανού από το «Ήπειρος Όλον». Η σύνθεση αυτή της επιτροπής ήταν μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021 – από το 2022 άλλαξε. Ωστόσο η υπόθεση αφορά την προηγούμενη περίοδο. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back