Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 23-02-2018, 13:26
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο μέρες μετά την… απίστευτη πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να οπλοφορούν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα όπως αυτό της 14ης Φεβρουαρίου στη Φλόριντα απάντησαν οι καθηγητές.

«Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν μαζικά την ιδέα να οπλοφορεί το προσωπικό των σχολείων», δήλωσε η Λίλι Έσκελσεν Γκαρσία, πρόεδρος της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης (NEA), του μεγαλύτερου συνδικάτου εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ.

Ο Ράντι Γουάινγκαρντεν, της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, απάντησε ότι η λύση δεν μπορεί να βρίσκεται σε μια «κούρσα εξοπλισμού» στα σχολεία, τα οποία θα καταλήξουν «στρατιωτικά φρούρια».

«Μολύβια, χαρτί, τεχνολογία, βιβλία, υλικά για το μάθημα των καλλιτεχνικών, σύμβουλοι …Όχι όπλα», περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα όσα επιθυμεί η Μάργκαρετ Αν, μια Αμερικανίδα εκπαιδευτικός που έκανε την ανάρτηση αυτή στο Twitter, απαντώντας στον Αμερικανό πρόεδρο.

Πολλοί εκπαιδευτικοί έκαναν επίσης αναρτήσεις με τη φωτογραφία τους και μηνύματα χρησιμοποιώντας το hashtag #ArmMeWith (εξοπλίστε με με…) προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση του Τραμπ.

Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν επίσης τα hashtag #educatorsagainstviolence (εκπαιδευτικοί κατά της βίας) και #schoolsafetynow (ασφάλεια στα σχολεία τώρα) για να αναρτήσουν φωτογραφίες τους και μηνύματα στα οποία αναφέρουν τα αντικείμενα που χρειάζονται στις σχολικές αίθουσες.

Η πρόταση προκάλεσε επίσης σοκ στις οργανώσεις που μάχονται για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τις πωλήσεις όπλων, όπως η «Moms Demand Action For Gun Sense in America» (οι μητέρες ζητούν δράση για τη λογική χρήση όπλων στην Αμερική).

«Ειλικρινά είμαι κατάπληκτη που ο πρόεδρος χρησιμοποίησε τη συνάντησή του με τους επιζώντες της βίας για να στηρίξει τις νομοθετικές προτεραιότητες της NRA και να προτείνει να οπλοφορούν οι εκπαιδευτικοί», κατήγγειλε η οργάνωση.

Η NRA είναι ένα ισχυρότατο λόμπι στις ΗΠΑ το οποίο υπερασπίζεται το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να οπλοφορούν. Επίσης στηρίζει οικονομικά πολλούς πολιτικούς, κυρίως Ρεπουμπλικάνους, μεταξύ των οποίων και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την NRA, οι επαναλαμβανόμενες σφαγές σε σχολεία δεν συνδέονται με τη μεγάλη διάδοση όπλων στις ΗΠΑ. «Οι τράπεζές μας, τα αεροδρόμιά μας, οι αγώνες μπάσκετ μας, τα κτίρια των γραφείων μας, οι σταρ του κινηματογράφου, οι πολιτικοί μας είναι καλύτερα προστατευμένοι από τα παιδιά μας», τόνισε ο Γουέιν ΛαΠιέρ επικεφαλής του λόμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-BBC

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα