ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινητοποίηση για τα σχολικά κυλικεία

Εικόνα του άρθρου Κινητοποίηση για τα σχολικά κυλικεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2020, 20:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H επιτροπή αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου διοργανώνει διαμαρτυρία στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

Τονίζουν μεταξύ άλλων ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, όταν αναγκάστηκαν να κλείσουν, δεν έχουν λάβει ικανά ποσά ως στήριξη, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και υπάρχουν πολλοί-ες που άφησαν τα μαγαζιά τους.

«Πλησιάζει η μέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς κι εμείς ακόμη περιμένουμε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Σωματεία και απλοί επαγγελματίες, προσπαθήσαμε , τρέξαμε , μιλήσαμε σε αρμοδίους, καταθέσαμε υπομνήματα, μιλήσαμε δημόσια σε ΜΜΕ , ήρθαμε σε επαφή με βουλευτές από όλα τα κόμματα, έγιναν προτάσεις στην βουλή… Απάντηση καμία. Δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή» περιγράφουν την κατάστασή τους.

Ζητούν τη νομοθέτηση παράτασης ενός έτους των συμβάσεων και την εκχώρηση των σχολικών γευμάτων στα κυλικεία, ως δεκατιανό και όχι μεσημεριανό.

Ζητάνε ακόμα απαλλαγή δεύτερης δόσης μισθώματος, του σχολικού έτους 2019-2020 με απόφαση από την ΚΕΔΕ, μείωση μισθώματος κατά 40% , για όλο τον κλάδο, μείωση - Έκπτωση των ασφαλιστικών μας εισφορών ΕΦΚΑ για όλο το σχολικό έτος 2020-2021, χαρακτηρισμό του επαγγέλματος ως εποχικού, διεύρυνση λίστας επιτρεπόμενων προϊόντων κ.α.

«Στην παρούσα φάση, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τα όσα ζήσαμε. Οι συνθήκες προστάζουν να είμαστε όλοι εκεί με τα συνδικαλιστικά μας εκλεγμένα όργανα, μπροστά και πάνω απ’ όλα μαζί».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back