Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου Κινητοποιήσεις στους παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2018, 11:18
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων, με τη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ, απεργούν σήμερα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αντιδρώντας στην ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας στην απάντησή του αναφέρει ότι «θεσμοθετεί τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, και σταδιακά αρχίζει να την υλοποιεί από τον επόμενο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιεί μια κοινωνική ανάγκη και ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού στόχου για ένταξη τουλάχιστον του 95% των παιδιών (από τεσσάρων ετών μέχρι την ηλικία έναρξης της σχολικής φοίτησης) στην προσχολική εκπαίδευση».

Οι φορείς που αντιδρούν, εκτιμούν ότι το μέτρο της ένταξης των παιδιών στον κανονικό κύκλο εκπαίδευσης από τα 4 τους χρόνια, θα κλείσει ουσιαστικά τις υποδομές.

Την κινητοποίηση στηρίζουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει «ούτε κουβέντα για την μονιμοποίηση επιτέλους των εκατοντάδων συμβασιούχων παιδαγωγών και άλλων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που η παρουσία τους κάθε χρόνο είναι στον αέρα και μαζί τους η λειτουργία των παιδικών σταθμών σε μόνιμη αμφισβήτηση». Επίσης, κατηγορούν την ΚΕΔΕ ότι «ζυμώνει το αντιδραστικό αίτημα για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δηλαδή, από υποχρεωτική προσχολική αγωγή με ευθύνη του κράτους να συναρτάται η προσχολική αγωγή με την τσέπη του νοικοκυριού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back