Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητή μονάδα για δωρεάν μαστογραφίες στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Κινητή μονάδα για δωρεάν μαστογραφίες στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2022, 18:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από 4 έως 7 Ιουνίου θα βρίσκεται στα Γιάννενα η κινητή μονάδα για δωρεάν μαστογραφίες. Η μονάδα θα ταξιδέψει επίσης και στους Δήμους Ζίτσας και Μετσόβου.

Η δράση γίνεται με πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου «Γιάννενα, Γυναικείο Ποδόσφαιρο» και με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κώστας Παύλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο, τόνισε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Παύλου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 30 ετών εξαιτίας καρκίνου.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Δήμο και την Περιφέρεια για τη συνεργασία.

Ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Τσίντας ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για το συγκεκριμένο εγχείρημα. «Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου χάρη σε ελάχιστους ανθρώπους έχει καταφέρει να αγωνίζεται στην πρώτη εθνική. Θα θέλαμε περισσότερη στήριξη από τους φορείς γιατί ο αθλητισμός είναι κομμάτι της κοινωνίας» σημείωσε.

Η πρωτοβουλία για την παρουσία της κινητής μονάδας στηρίζεται οικονομικά από το Μητρώο Εθελοντών του Δήμου. Η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Μαμακή ανέφερε ότι με την κινητή μονάδα θα δοθεί η δυνατότητα σε 300 περίπου γυναίκες να κάνουν δωρεάν έλεγχο. Η μονάδα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες άνω των 40 ετών που δεν έχουν πραγματοποιήσει μαστογραφία τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Για μία σημαντική πρωτοβουλία έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης σημείωσε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων που πρέπει να βρει κι άλλους μιμητές.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους απευθυνόμενες στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου και στο τηλέφωνο 26510 61598.

Η κινητή μονάδα θα εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back