Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς τράπεζα θα μείνει η Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου ΚΙΝΑΛ: Χωρίς τράπεζα θα μείνει η Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2021, 13:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρέμβαση για το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόνιτσας κάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής. Πριν από λίγους μήνες, είχε κλείσει και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει στη διοίκηση της τράπεζας για την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Κόνιτσα. Ζητά επίσης και την παρέμβαση των βουλευτών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή της, το κλείσιμο του τραπεζικού αυτού καταστήματος θα αφήσει ολόκληρο το Δήμο χωρίς έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

«Το υποκατάστημα αυτό εξυπηρετεί κυρίως αγρότες, συνταξιούχους και ηλικιωμένους, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται παντελώς αδύνατη ενώ θα δυσχεράνει τις συναλλαγές δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών κ.λπ. Σήμερα, το κλείσιμο και του τελευταίου υποκαταστήματος τράπεζας στην Κόνιτσα θα ανατρέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, υποχρεώνοντάς τους να επωμιστούν μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία για να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εξυπηρετηθούν από τα υποκαταστήματα κυρίως της πόλης των Ιωαννίνων. Η μετακίνηση αυτή, ούτε εύκολη είναι, ούτε δεδομένη, ιδίως για ηλικιωμένους και εν μέσω μάλιστα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πανδημίας του κορονοϊού» επισημαίνεται.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back