ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων για τη δομή στους Ασπραγγέλους

Εικόνα του άρθρου ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων για τη δομή στους Ασπραγγέλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2020, 21:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια θέση για την προσφυγική δομή ανηλίκων στους Ασπράγγελους Ζαγορίου… προσπαθεί να πάρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ.

Το τοπικό ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ζαγορίου κατά της δομής, κάθε άλλο παρά προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα. «Αφού κατάφεραν να υφαρπάξουν την ψήφο επιχειρηματιών και κατοίκων του Ζαγορίου, τάζοντάς τους την προετοιμασία  ένταξης  του Ζαγορίου στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, σήμερα έρχονται να  τους εντάξουν στον χάρτη ως μιας ακόμη περιοχής και -μάλιστα χωρίς σχέδιο- μεταναστών και προσφύγων» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου-επιστολή προς τον Δήμο με αφορμή την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία των Ασπραγγέλων. Ένα δελτίο Τύπου-επιστολή που με τη σειρά της έχει τη δική της απεύθυνση σε κάποιο κοινό του Ζαγορίου. «Προσπαθούν να κρύψουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και συνεχίζεται να δημιουργείται στα νησιά κάτω από το χαλί -στην προκειμένη περίπτωση στο χαλί του Ζαγορίου-, πιστεύοντας ότι κανείς δεν θα το σηκώσει, βάζοντας σε κίνδυνο και άλλες περιοχές της χώρας» τονίζεται.

Το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων αποφεύγει να σχολιάσει τις πρωτοβουλίες και τα επιχειρήματα του Δήμου, και επιλέγει να στοχεύσει στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό και να την καταγγείλει ότι προχωρά σε κινήσεις χωρίς να υπάρξει προηγούμενη διαβούλευση με τους κατοίκους των περιοχών. Επισημαίνει ωστόσο, καταγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς την αρνητική γνώμη της για τη δομή στους Ασπραγγέλους: «Καμιά δομή, χωρίς οργανωμένο σχέδιο, δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αντίθετα ίσως το μεγεθυνθεί και σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε».

Όντως, στην περίπτωση των Ασπραγγέλων κακώς δεν υπήρξε διαβούλευση ή ενημέρωση. Όλα αυτά όμως αποτελούν πια ετεροχρονισμένη κριτική, από τη στιγμή που η δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη (και για 18 μήνες).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back