πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Παράδοση φαγητού με drone στο Σινικό Τείχος

Εικόνα του άρθρου Κίνα: Παράδοση φαγητού με drone στο Σινικό Τείχος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2024, 11:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κινεζικός γίγαντας διανομής τροφίμων Meituan λέει ότι η νέα υπηρεσία drone, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα μεταφέρει φαγητό, ποτά και άλλα αγαθά, όπως ιατρικές προμήθειες, στους πελάτες σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Σινικού Τείχους στα περίχωρα του Πεκίνου.

Η διαδρομή του Σινικού Τείχους έχει αφετηρία την ταράτσα ενός κοντινού ξενοδοχείου και τέρμα ένα παρατηρητήριο στη νότια προέκταση του Badaling, το πιο δημοφιλές τμήμα των τεράστιων οχυρώσεων που διασχίζουν τη βόρεια Κίνα.

Η επέκταση, που άνοιξε πέρυσι, η οποία έχει διατηρήσει την ερειπωμένη κατάσταση των προμαχώνων του τείχους, αντιμετωπίζει συνήθως καύσωνα το καλοκαίρι και δεν διαθέτει εμπορικές εγκαταστάσεις. Σε αυτό το σημείο μπορούν να βοηθήσουν τα drones, σύμφωνα με τον Yan Yan, διευθυντή δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης drone της Meituan.

«Μέσω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μπορούμε να κάνουμε διαδρομές που διαρκούν 50 λεπτά με τα πόδια σε πέντε λεπτά και να παραδίδουμε είδη θερμικής ανακούφισης και προμήθειες έκτακτης ανάγκης στους επισκέπτες», δήλωσε στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα drones μπορούν να πετάξουν σε μέτριο άνεμο και βροχή και να μεταφέρουν έως και 2,3 κιλά ανά ταξίδι, σύμφωνα με τη Meituan.

Αλλά τα drones εξακολουθούν να χρειάζονται ανθρώπινη βοήθεια: Μόλις παραληφθεί μια παραγγελία, ένας εργαζόμενος της Meituan θα την παραλάβει από ένα κοντινό κατάστημα και θα τη μεταφέρει στην ταράτσα του ξενοδοχείου, όπου θα ζυγιστεί και θα συσκευαστεί. Στη συνέχεια, ένας χειριστής φορτώνει το πακέτο στο drone, το οποίο θα πετάξει με αυτόματο πιλότο προς το παρατηρητήριο, όπου ένας άλλος εργαζόμενος περιμένει να το παραλάβει.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν στη συνέχεια να παραλάβουν το πακέτο τους από τον εργαζόμενο στο παρατηρητήριο.

Οι υπηρεσίες παράδοσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επεκταθεί ραγδαία στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, σημειώνει το CNN.

Το 2016, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου (JD) ξεκίνησε την πρώτη δοκιμή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) για παραδόσεις στην ύπαιθρο. Μεταφέροντας έως και 15 κιλά σε μέγιστη απόσταση 20 χιλιομέτρων (περίπου 12 μίλια), αυτά τα drones μείωσαν τους χρόνους παράδοσης από τέσσερις ώρες με αυτοκίνητο σε δαιδαλώδεις ορεινούς δρόμους σε μόλις 20 λεπτά, ανέφερε τότε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η επέκταση των υπηρεσιών παράδοσης με drone έρχεται εν μέσω μιας κυβερνητικής ώθησης για την ανάπτυξη της λεγόμενης «οικονομίας χαμηλού υψομέτρου», που αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που επικεντρώνονται γύρω από επανδρωμένα και μη επανδρωμένα πολιτικά αεροσκάφη σε υψόμετρο κάτω από 1.000 μέτρα.

Η «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά ως νέος μοχλός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στην έκθεση εργασίας της κεντρικής κυβέρνησης τον Μάρτιο.

Με πληροφορίες από CNN. Φωτογραφία: Meituan/Guan Le

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back