δεη πισω tc1
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Άσκηση «κατάληψης της εξουσίας» της Ταϊβάν

Εικόνα του άρθρου Κίνα: Άσκηση «κατάληψης της εξουσίας» της Ταϊβάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2024, 12:37
ΚΟΣΜΟΣ

Εικονικές πυραυλικές επιθέσεις με μαχητικά αεροσκάφη που μετέφεραν πυραύλους μαζί με βομβαρδιστικά μαζί με βομβαρδιστικά απέστειλε η Κίνα την Παρασκευή, ανέφερε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, στο πλαίσιο ασκήσεων που το Πεκίνο δήλωσε ότι ξεκίνησαν για να τιμωρηθεί ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ-τε.

Τα βομβαρδιστικά έστησαν διάφορους σχηματισμούς επίθεσης στα ύδατα ανατολικά της Ταϊβάν, πραγματοποιώντας εικονικές επιθέσεις σε συντονισμό με ναυτικά σκάφη, πρόσθεσε, καθώς η Κίνα δοκίμασε την ικανότητά της να «καταλάβει την εξουσία» και να ελέγξει περιοχές-κλειδιά της Ταϊβάν.

Οι διήμερες ασκήσεις στα Στενά της Ταϊβάν και γύρω από ομάδες νησιών που ελέγχονται από την Ταϊβάν κοντά στις κινεζικές ακτές, οι οποίες, σύμφωνα με Ταϊβανό αξιωματούχο, περιελάμβαναν επίσης εικονικούς βομβαρδισμούς ξένων πλοίων, ξεκίνησαν μόλις τρεις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Λάι τη Δευτέρα. Η Ταϊβάν καταδίκασε τις ενέργειες της Κίνας.

Η ακτοφυλακή της Κίνας δήλωσε ότι πραγματοποίησε «ασκήσεις επιβολής του νόμου» στα ύδατα ανατολικά της Ταϊβάν την Παρασκευή, με επίκεντρο την εκπαίδευση σε θέματα επαλήθευσης και αναγνώρισης, προειδοποίησης και απώθησης.

Το κινεζικό πλοίο Nantong πραγματοποίησε περιπολία ετοιμότητας μάχης και αποστολές πρακτικής άσκησης στο στενό της Ταϊβάν, με το ταϊβανέζικο πλοίο Zheng He να ακολουθεί 0,6 ναυτικά μίλια πίσω του, ανέφερε το κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η κινεζική διοίκηση έδειξε την Παρασκευή στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης WeChat ένα κινούμενο βίντεο με πυραύλους που εκτοξεύονται κατά της Ταϊβάν από το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα, οι οποίοι στη συνέχεια πέφτουν στις πόλεις Ταϊπέι, Καοσιούνγκ και Χουαλιέν σε μπάλες φλόγας. Το CCTV δήλωσε αργότερα ότι η Κίνα σκηνοθέτησε εικονικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ταϊβάν χρησιμοποιώντας δεκάδες πυραύλους.

Ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν έχει επανειλημμένα προτείνει συνομιλίες με την Κίνα, αλλά έχει απορριφθεί. Λέει ότι μόνο ο λαός της Ταϊβάν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του και απορρίπτει τις αξιώσεις του Πεκίνου για κυριαρχία.

Η Ταϊβάν είναι συνηθισμένη στις στρατιωτικές απειλές της Κίνας και οι τελευταίες ασκήσεις δεν προκάλεσαν ανησυχία στο νησί, με τη ζωή να συνεχίζεται κανονικά.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν κάλυψαν τις ασκήσεις, αλλά έδωσαν επίσης πολύ χρόνο στο συνεχιζόμενο δράμα σχετικά με τις αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις του κοινοβουλίου που έφεραν χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Στρατιωτικό σκάφος συμμετέχει στη θάλασσα σε κοινές ασκήσεις, με την κωδική ονομασία Joint Sword-2024A/China Central Television/Chinadaily



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back