Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κι όμως στη Σαχάρα χιόνισε! (φωτογραφίες)

Εικόνα του άρθρου Κι όμως στη Σαχάρα χιόνισε! (φωτογραφίες)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2016, 01:31
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στα Γιάννενα ούτε νιφάδα και στα γύρω βουνά της Ηπείρου μόνο οι κορυφές ασπρίζουν. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την έρημο Σαχάρα όπου είναι το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να δει χιόνι. Είναι άλλωστε μία από τις θερμότερες και πιο ξηρές περιοχές του πλανήτη με μέση θερμοκρασία 30c. Αλλά σε μια σουρεαλιστική εποχή, για να σηματοδοτήσει το τέλος ενός ήδη σουρεαλιστικού έτους, η μικρή πόλη της ερήμου Ain Sefra στην Αλγερία ξύπνησε με τους κόκκινους αμμόλοφους σκεπασμένους χιόνι.



Το περίεργο φαινόμενο συνέλαβε με την κάμερα ο ερασιτέχνης φωτογράφος Karim Bouchetata. «Όλοι έμειναν έκπληκτοι που είδαν το χιόνι να καλύπτει την έρημο», είπε. «Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό.[…] Το χιόνι έμεινε για μία ημέρα πριν λιώσει και φύγει». 


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που χιονίζει στη Σαχάρα. Η πρώτη φορά ήταν το Φεβρουάριο του 1979, επίσης στην Αλγερία. 

Η έρημος Σαχάρα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής. Από τον Ατλαντικό έως την κοιλάδα του Νείλου, καλύπτει απόσταση 4.000 χλμ., και από το βόρειο μέχρι το νότιο άκρο της 1.500 έως 1.800 χλμ. Εκτός της αμμώδους έκτασης, διαθέτει πετρώδεις εκτάσεις και αρκετά βραχώδη όρη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back