ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κέρκυρα και Γιάννενα τιμούν τον Λ. Μαβίλη

Εικόνα του άρθρου Κέρκυρα και Γιάννενα τιμούν τον Λ. Μαβίλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2016, 22:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδηλώσεις τιμής στον ποιητή και ήρωα του Δρίσκου, Λορέντζο Μαβίλη, διοργανώνουν οι δήμοι Ιωαννιτών και Κερκυραίων, η Τοπική Κοινότητα Βασιλικής το σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα γίνει επτανησιακή βραδιά με τη Χορωδία και Μαντολινάτα Λευκίμμης Κέρκυρας, με ελεύθερη είσοδο.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 10:00, στη Βασιλική, θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα. Στις 11:00 θα ακολουθήσει στο Ύψωμα Δρίσκου επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη και στις 11:20 επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τζώρας και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.  Στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Βασιλικής θα πραγματοποιηθούν ομιλία από την Εύη Πολυμέρη, αρχαιολόγο-ιστορικό και μέλος του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων,  και απαγγελία ποιημάτων από τον Σπύρο Ασωνίτη και τον Κώστα Ρουβά, μέλη επίσης του Οργανισμού. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον Σύλλογο Βασιλικής.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back