Oikonomou pisoi

«Κεραυνός εν αιθρία» η τιμητική διάκριση

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2022, 00:35

«Κεραυνό εν αιθρία» χαρακτηρίζει η κίνηση «Φως» με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο την είδηση απονομής τιμητικής διάκρισης «Αγρότης της Χρονιάς» για το 2022, στον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Σε ανακοίνωση του τομεάρχη Αγροδιατροφής και Πρωτογενή Τομέα Γιώργου Παπαγεωργίου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο «περιφερειάρχης Ηπείρου δεν έχει συμβάλει ουδόλως στην επίλυση, των καυτών ζητημάτων της καθημερινότητας του αγροτο-κτηνοτροφικού κόσμου».

Γίνεται λόγο για εγκατάλειψη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και για πτώση των τιμών των παραγόμενων προϊόντων κρέατος και γάλακτος από το 2017 έως το 2021 (συνοδεία γραφημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα).

«Από το 2021 μέχρι και σήμερα, παρόλο που οι τιμές στο γάλα και στο κρέας έχουν ανεβεί, ο υπερδιπλασιασμός των τιμών, αγροτικών και κτηνοτροφικών εφοδίων σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο των καυσίμων και των τιμολογίων ρεύματος, δεν επέτρεψαν την οποιαδήποτε ανάκαμψη του κλάδου, έχοντας ως αποκορύφωμα την μεταφορά του κόστους παραγωγής στην κατανάλωση, καθιστώντας μέχρι και άκρως απαγορευτική την προμήθεια αυτών των ειδών διατροφής από μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Σε όλα αυτά τα γεγονότα ο περιφερειάρχης Ηπείρου έλαμψε... δια της απουσίας του. Ακολούθησε την πάγια και ανώδυνη τακτική της διαπίστωσης, περιγραφής και μόνον των προβλημάτων, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις προέβη σε στομφώδεις ανακοινώσεις πράξεων που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν» επισημαίνεται.

Οι δύο περιπτώσεις αφορούν το Κέντρο Κρέατος (που έχει ανακοινωθεί από το 2017 και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη) και την υπόθεση της φέτας.

Το «Φως» προσκαλεί μάλιστα τον περιφερειάρχη σε μια δημόσια συζήτηση πάνω σε θέματα του πρωτογενούς τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back