ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κέντρο Extreme Sports στην Κόνιτσα: Μια εξαγγελία που ξεχάστηκε

Εικόνα του άρθρου Κέντρο Extreme Sports στην Κόνιτσα: Μια εξαγγελία που ξεχάστηκε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2024, 21:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήταν τον Μάιο του 2021 όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού, στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα.

Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει μάλιστα ότι «σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του Κέντρου». Και τα σχετικά βήματα είχαν συμφωνηθεί σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον πρώην πια δήμαρχο Κόνιτσας Νίκο Εξάρχου, τον πρώην πια πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) Παντελή Κολόκα και τη βουλευτή Μαρία Κεφάλα.

Τρία χρόνια μετά, αυτό το πρότζεκτ για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού και τουρισμού έχει «παγώσει».

Το θέμα προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Τσίμαρης αναφέρεται στην αναγκαιότητα του έργου, τονίζοντας ότι «ο ορεινός τουρισμός αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής». Εύλογα το βασικό ερώτημα που θέτει ο βουλευτής προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την υπουργό Τουρισμού, είναι αν ισχύει η δέσμευση του πρώην υφυπουργού κ. Αυγενάκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back