Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καχριμάνης, παραγωγή και νέοι στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης, παραγωγή και νέοι στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2023, 17:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης πιστεύει ότι για τη γήρανση του πληθυσμού της Ηπείρου, φταίει, μεταξύ άλλων, η απαξίωση παραγωγικών τομέων.

Αυτό πάνω-κάτω είπε στη συνάντησή του με κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εργάζεται για την αντιμετώπιση του ζητήματος της συρρίκνωσης του νεανικού πληθυσμού σε ευρωπαϊκές  περιοχές- περιφέρειες.

Είπε επίσης ότι για την αντιμετώπισή του απαιτείται «συνδυασμένη και μακροχρόνια εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική» και πως η Περιφέρεια «επενδύει τόσο σε ‘παραδοσιακούς’ κλάδους, όπως ο πρωτογενής και ο τουρισμός, όσο και σε νέους που αφορούν την υψηλή τεχνολογία και έρευνα». 

Υπογράμμισε ότι χρειάζονται επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, για να είναι ποιοτικά τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα και να μην εξαφανιστούν σε λίγα χρόνια.

Αναφέρθηκε ακόμα στο πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, λέγοντας ότι εκεί « θα εγκατασταθούν εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ήπειρο, αλλά και νέες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εγκατάστασης» και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας «με πολύ καλές αποδοχές».

Στους νεαρούς και νεαρές της αντιπροσωπείας, ο κ. Καχριμάνης είπε ακόμα για τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, για τα αντικίνητρα στις δασικές εκτάσεις και κατέληξε με την ελπίδα ότι προσεχώς, η Ήπειρος θα προσελκύει νέους, εκτός από το να κρατάει αυτούς που έχει ήδη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back