ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης: Επιδείξτε ανθρωπιστικό πνεύμα

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης: Επιδείξτε ανθρωπιστικό πνεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2016, 19:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πυροσβεστικά έρχεται να δράσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην υπόθεση του κρούσματος άρνησης εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας. Μια υπόθεση που πήρε πανελλαδικές διαστάσεις με τον σύλλογο να επικαλείται για το ξενοφοβικό του «όχι» ιατρικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτισμικούς, ακόμα και θρησκευτικούς λόγους.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο κ. Καχριμάνης έρχεται να σταθεί απέναντι στον ρατσισμό που εκπέμπει η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και να επικαλεστεί το ανθρωπιστικό πνεύμα. Στη δημόσια απάντησή του στην επιστολή του συλλόγου αναφέρει: «Η τοπική κοινωνία  της Φιλιππιάδας -όπως και σεις αναφέρετε- 'αγκάλιασε, στήριξε και στηρίζει με πράξεις και υλικά τους συνανθρώπους μας'. Το ίδιο ανθρωπιστικό πνεύμα πρέπει να  επιδειχθεί και στο ζήτημα της εκπαίδευσης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, μακριά από καλλιέργεια κλίματος ανησυχίας και φόβου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ελληνική πολιτεία θα πράξει τα δέοντα».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Καχριμάνης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Συνέδραμε ωστόσο σε ό,τι απαιτήθηκε προκειμένου να γίνουν κατά το δυνατόν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων από τη Συρία. Καμία εμπλοκή δεν έχει, όπως υπογραμμίζει, ούτε με την εκπαίδευση.

Και καταλήγει:: «Mε τον διάλογο και τη συνεργασία μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, οι οποίες και την εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν ήδη στα σχολεία δεν θα υποβαθμίσουν, αλλά και  καλές συνθήκες εκπαίδευσης θα δημιουργήσουν για τα προσφυγόπουλα».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back