Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης: Έκκληση στους Δήμους για τα σκουπίδια

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης: Έκκληση στους Δήμους για τα σκουπίδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2019, 17:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έκκληση προς τους Δήμους να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στο εργοστάσιο επεξεργασίας της Ηπείρου στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, απηύθυνε σήμερα ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. «Δεν είμαστε ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Περιφέρεια βάσει της σύμβασης έχει δεσμεύσεις έναντι των Δήμων και έναντι της εταιρίας», τόνισε. Προανήγγειλε δε τη μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ ως ένα μέσο πίεσης των Δήμων. 

Μέχρι στιγμής, δεν είναι και λίγοι οι Δήμοι που δεν πηγαίνουν τα απορρίμματά τους στο εργοστάσιο, επικαλούμενοι το υψηλό κόστος που προκύπτει από τη μη λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης. Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι οι σταθμοί μεταφόρτωσης ολοκληρώνονται, ωστόσο υπάρχουν δύο ζητήματα. Το ένα έχει να κάνει με την αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να επεκτείνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης προς τους σταθμούς ελλείψει στύλων, και το δεύτερο με το θεσμικό κενό για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τους σταθμούς στο εργοστάσιο και των υπολειμμάτων από το εργοστάσιο προς τους ΧΥΤΥ. Το τελευταίο αυτό ζήτημα το έχει θέσει ήδη στον νέο γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, ο κ. Γραφάκος κατά τη συνάντησή τους έκανε σαφές πως «δεν τίθεται μεταφοράς απορριμμάτων από τη Λευκάδα ή την Αιγιαλεία στο εργοστάσιο της Ηπείρου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back