ΗΠΕΙΡΟΣ

Κάτω από το 20% η ανεργία στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Κάτω από το 20% η ανεργία στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2018, 18:17
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η καταγραφή της ανεργίας κατά το γ’ τρίμηνο του 2018, φέρνει την Ήπειρο κάτω από το 20% για πρώτη φορά μετά από μια επταετία σχεδόν.

Το τρίτο τρίμηνο λοιπόν, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία είναι στο 19% στην Ήπειρο, ποσοστό που την κατατάσσει στην έκτη θέση των Περιφερειών, πίσω από τη Δυτική Μακεδονία που παραμένει πρώτη, τη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο αλλά και την Αττική.

Φυσικά, δεν χωράνε πανηγυρισμοί, αφενός γιατί το πρόβλημα παραμένει σε υψηλότατες στάθμες εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να διαμορφώνει πλέον όρους προβλήματος πέραν ενός στατιστικού δείκτη, αφετέρου γιατί μειώνεται είτε με ληξιπρόθεσμες συμβάσεις, είτε με θέσεις εργασίες με πολύ μικρότερες αποδοχές από ό,τι παλιότερα.

Ωστόσο, το «σκορ» αυτού του τριμήνου, το οποίο περιλαμβάνει τους καλοκαιρινούς μήνες και την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, μαρτυρά και κάποια επιμέρους στοιχεία της περιφερειακής οικονομικής δραστηριότητας. Η Ήπειρος έχει μεν 2,2% μείωση της ανεργίας από το προηγούμενο τρίμηνο και 5,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, έχει όμως και το μικρότερο ποσοστό εργατικού δυναμικού από όλες τις Περιφέρειες (47%), μειωμένο κατά 3% από την αντίστοιχη περσινή καταγραφή.

Συνολικά, στην Ήπειρο το γ' τρίμηνο του 2018, 110.400 ήταν οι εργαζόμενοι-ες, 25.900 οι άνεργοι-ες και 153.700 οι μην ενεργοί-ες.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back