ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταστροφές στην παραγωγή: Συναντήσεις του ΠΑΣΟΚ σε Γιάννενα-Ζίτσα

Εικόνα του άρθρου Καταστροφές στην παραγωγή: Συναντήσεις του ΠΑΣΟΚ σε Γιάννενα-Ζίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2023, 17:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τους δημάρχους Ιωαννίνων και Ζίτσας συναντήθηκαν στελέχη της Νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή ήταν οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ειδικά οι αμπελουργοί στη Ζίτσα, αλλά και κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές.

Τον δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου επισκέφθηκαν τα μέλη της νομαρχιακής  Ρ. Δεληκούρα, Ε. Τζίμα, Ι. Νάστος και ο υπεύθυνος αγροτικού Α. Κασσής και συζήτησαν για τον ΕΛΓΑ που «λόγω  αδράνειας  των υπηρεσιών του τους οδηγεί σε περαιτέρω καταστροφή αφού οι  υπηρεσίες για την επιτόπια αξιολόγηση  καθυστερεί και η  παραγωγή  σαπίζει στα χωράφια» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπαγεωργίου –σε οικείο πολιτικό περιβάλλον- δεσμεύτηκε να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και να θέσει τα ζητήματα στα αρμόδια υπουργεία στις κατ’ ιδίαν  συναντήσεις που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Ήδη, έχει στείλει σχετική επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον, τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο επισκέφθηκαν οι Κ. Λεοντίου, Ν. Καλτσούνης και πάλι, ο κ. Κασσής. Ο κ. Πλιάκος ενημέρωσε ότι έχει ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να ενταχθούν τα Γιάννενα σε ειδικό καθεστώς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών όλο τον χρόνο και να υπάρξει μέριμνα για έγκαιρους ελέγχους και αποζημιώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back