Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταστήματα: Τρεις Κυριακές ανοιχτά

Εικόνα του άρθρου Καταστήματα: Τρεις Κυριακές ανοιχτά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2017, 13:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις Κυριακές μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως διευκρινίζει εγκύκλιος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 ν. 4177/2013, όπως ισχύει σήμερα, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Συνεπώς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τις Κυριακές 17, 24 και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 31 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00.

Παράλληλα η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν από τις επιχειρήσεις μας κατά τις εν λόγω Κυριακές, θα έχουν προσαύξηση 75% επί της νόμιμης ημερήσιας αμοιβής τους και παράλληλα, δικαιούνται αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης κατά την εβδομάδα που ακολουθεί την Κυριακή που εργάστηκαν και όχι την μεθεπόμενη εβδομάδα ή σε άλλο χρονικό σημείο.  Την ημέρα ανάπαυσης ορίζει ο εργοδότης (παρ. 2 άρθρο 10 ΒΔ 748/1966).

Τέλος υπενθυμίζει ότι «όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, στις 2 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι κλειστά».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back