Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Κατανομή οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Εικόνα του άρθρου Κατανομή οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2018, 22:55
ΕΛΛΑΔΑ

Την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για οργανικές θέσεις που αφορούν μεταταγμένους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια των κλάδων: ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 (νυν ΠΕ86) και ΠΕ32-1841 (νυν ΠΕ91). 

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι «για το ίδιο ζήτημα των μετατάξεων, όσον αφορά τους κοινούς κλάδους εκπαιδευτικών ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 (νυν ΠΕ79), με ΦΕΚ 1719/2.Β’/17-8-15 συστήθηκαν 1.686 νέες οργανικές θέσεις οι οποίες κατανεμήθηκαν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε 6/7/2016».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Στέφος «το πρόβλημα δημιουργήθηκε επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου και έβαλε σε ομηρεία τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μαζί με τις οικογένειές τους. Η επίλυσή του δεν ήταν μια απλή υπόθεση, καθότι δεν προβλέφθηκε η δημιουργία αντίστοιχων κλάδων στην Α/θμια, με αποτέλεσμα η θέση των ειδικοτήτων αυτών να είναι μετέωρη και οι συνάδελφοι να είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν σχολείο ή και περιοχή κάθε νέα χρονιά. Με τη δημιουργία των κλάδων αυτών αρχικά, τη σύσταση αντίστοιχου αριθμού οργανικών θέσεων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατόπι και τώρα με την κατανομή των οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα τίθεται αίσιο τέλος σε μια περιπέτεια 5 ετών». 

Με δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου τονίζει: «Η σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν.   Ένα τέτοιο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους λύνεται με μια σειρά αποφάσεων και ενεργειών τα τρία τελευταία χρόνια. Βάζουμε τέλος στις παθογένειες του πελατειακού συστήματος που οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν με ευλαβική προσήλωση»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back