Καταγγελίες για τις… νομότυπες «παρατυπίες»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2018, 15:19

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο «συμπυκνώνει» την εμπειρία της από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου με μια ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Βρισκόμαστε στις συνεδριάσεις αυτές μπροστά σε μια πρακτική που ακολουθείται από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που κατά την άποψή μας είναι ηθικά απαράδεκτη και προσβάλλει την νοημοσύνη μας».

Καταγγέλλει ότι δεκάδες τεχνικά έργα χαρακτηρίζονται ως «κατεπείγοντα» και ακολουθείται για την ανάθεσή τους μια συνοπτική-νομότυπη διαδικασία και ότι το τελευταίο τρίμηνο χαρακτηρίστηκαν ως «κατεπείγοντα» έργα «συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ».

Η ΑΡΠΗ τονίζει ότι «στην ουσία έχει εφευρεθεί μια μέθοδος ώστε έργα εκατομμυρίων ευρώ να καταλήγουν με μικρές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα άτομα της ‘έγκρισης’ της περιφερειακής αρχής».

Συμπληρώνει δε, επαναλαμβάνοντας ότι η διαδικασία είναι νομότυπη «με άρθρο της νομολογίας που ψήφισαν στη Βουλή χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», ότι για την παράταξη, «αυτό όχι μόνο δεν νομιμοποιεί αυτές τις μεθόδους, αλλά ίσα-ίσα αποκαλύπτει πως τα κόμματα αυτά φωνάζουν για αξιοκρατία και δημοκρατία όταν είναι να απολύσουν εργαζόμενους και να μην κάνουν προσλήψεις».

Τέλος, σημειώνει ότι, ακόμα και αν όντως τα έργα είναι κατεπείγοντα, «ποια λογική όμως είναι αυτή που αποκλείει από την συμμετοχή στο δικαίωμα προσφοράς δεκάδες εργολήπτες και μηχανικούς;».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back