Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες για την αστυνομική παρουσία

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για την αστυνομική παρουσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2019, 14:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΜεΡΑ25 Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Συνέλευση καταγγέλλουν την παρουσία αστυνομίας στην εκδήλωση «Τι είναι προοδευτικό σήμερα» που έγινε στα παλιά σφαγεία και στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος σε άτομα, ενώ προσάχθηκαν άλλα δύο, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το Πνευματικό Κέντρο μιλούσαν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, καθώς και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

«Η προσαγωγή έγινε χωρίς κανένα απολύτως λόγο, ενώ οι κοπέλες απλά μιλούσαν μεταξύ τους έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και με μόνο σκοπό να τις εκφοβίσουν, ενώ στη συνέχεια τις άφησαν ελεύθερες. Δεν μας σταματούν, ο κόσμος της αλληλεγγύης και του αγώνα δεν τρομοκρατείται» αναφέρει η ανοιχτή συνέλευση.

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη χρήση αστυνομικής βίας και καταστολής  ως προσπάθεια φίμωσης του λόγου και ειρηνικής διαμαρτυρίας μελών τής ‘Ανοιχτής Συνέλευσης στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου’».

Συμπληρώνει ακόμα ότι «και μόνο η παρουσία αστυνομικής δύναμης στον χώρο, σε μια εκδήλωση ανοιχτή στους πολίτες όπως προβλήθηκε, δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης», αναφέρει επίσης το περιστατικό που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του κόμματος Κρίτωνας Αρσένης και καλεί το δήμαρχο να δώσει «μια εξήγηση στους δημότες του, για τα συμβάντα που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back