ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες για τα ακροδεξιά συνθήματα

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για τα ακροδεξιά συνθήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2019, 20:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Ο τόπος που θέλω να ζω» του Δήμου Κόνιτσας καταγγέλλει τους «γνωστούς-αγνώστους» που έγραψαν ακροδεξιά και φιλοχουντικά συνθήματα στο σχολείο της πόλης. «Την ημέρα που οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας θα απέτιαν φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επέλεξαν οι “γνωστοί… άγνωστοι” νοσταλγοί του νεοναζιστικού, φασιστικού μορφώματος να εκφράσουν τη ρητορική μίσους που τους διακατέχει γράφοντας συνθήματα σε χώρους του Λυκείου» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, αναφέρει ότι»η καταδίκη για το θλιβερό γεγονός είναι το λιγότερο που πρέπει να εκφράσει η τοπική κοινωνία, η κοινωνία της Κόνιτσας, που δυστυχώς μέρος της υποθάλπει και υποκινεί ακροδεξιές συμπεριφορές που προσβάλλουν τη δημοκρατία, την παιδεία και τον πολιτισμό μας».

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ– Ιωαννίνων καταγγέλλει επίσης την πράξη. «Ενόψει των εορτασμών του πολυτεχνείου κάποιοι επιμένουν να διαστρεβλώνουν την ιστορία και με αυτόν τον ακραίο τρόπο δείχνουν την εναντίωσή τους στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών» σημειώνει.

Συγχαίρει παράλληλα την ετοιμότητα και την αντίδραση μαθήτριας η οποία με δημόσια τοποθέτησή της δήλωσε τη διαφωνία της τόσο με την ενέργεια αυτή, όσο και με το περιεχόμενο των συνθημάτων.

«Ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά ιδεώδη, να αντιπαλεύει με όλο του το είναι το φασισμό και τους εκφραστές του, να αγωνίζεται για την ελευθερία και την ειρήνη και να προωθεί τις αξίες της αλληλεγγύης, της συναδέλφωσης και την ελευθερία του λόγου.

       Την ώρα που ο φασισμός κάνει την επανεμφάνισή του, οποιαδήποτε ανοχή  σε οπαδούς και υμνητές του είναι επικίνδυνη» συμπληρώνει η ΕΛΜΕ.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back