Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Καταγγελίες για ελλείψεις στο κέντρο υγείας Μαργαριτίου

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για ελλείψεις στο κέντρο υγείας Μαργαριτίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2018, 11:54
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια γυναίκα 48 χρονών πέθανε στην Ηγουμενίτσα και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι ο θάνατός της οφείλεται και στην έλλειψη γιατρών που κρατάει το κέντρο υγείας Μαργαριτίου εφημερεύον τις ζυγές μέρες και κλειστό από τις 3 και μετά τις μονές.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας αλλά τελικά υπέκυψε. «Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η διευθύντρια οδοντίατρος και τρεις γενικοί ιατροί. Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός κέντρου υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με «απογύμνωση» ενός άλλου κέντρου υγείας και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής». 

Την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επικουρούν με δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και Ιάσωνας Φωτήλας:  «Τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τα Κέντρα Υγείας λόγω ελλείψεων ιατρών, το Υπουργείο Υγείας το μόνο που κάνει είναι να διοργανώνει φιέστες και εκδηλώσεις».

πηγή: ΑΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back