πλαισιο πισω tc1
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Φωτοβολταϊκός σταθμός 50 MW στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας

Εικόνα του άρθρου Φωτοβολταϊκός σταθμός 50 MW στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2022, 20:58
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 50 μεγαβάτ από την ABO Wind στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας. 

Για την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιήθηκαν 93.000 φωτοβολταϊκά πάνελ (bifacial) και 16 κεντρικοί αντιστροφείς, ενώ ο σταθμός θα συνδεθεί με το δίκτυο υψηλής τάσης μέσω ιδιωτικού υποσταθμού 150/33kV, ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από τα μέσα του 2023, οπότε είναι προγραμματισμένη η έναρξη λειτουργίας του, ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα παράγει περίπου 76 γιγαβατώρες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και θα συμβάλει στη μείωση των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 32.000 τόνους. 

Το έργο εξαγοράστηκε πρόσφατα, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται αμιγώς από ίδια κεφάλαια, από την WIRTGEN INVEST Energy, μια οικογενειακή εταιρεία επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ σε όλον τον κόσμο.

Η ABO Wind αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες εμπορικής διαχείρισης καθώς και υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης στον Φωτοβολταϊκό σταθμό.

«Το έργο αποτελεί ορόσημο για την ABO Wind και την ελληνική θυγατρική μας. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός "Μαργαρίτι" είναι το μεγαλύτερο free field φωτοβολταϊκό έργο που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε ως έργο turnkey από την ABO Wind» ανέφερε ο Δρ.Κάρστεν Σλάγκετερ. 

«Στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου "Μαργαρίτι" δημιουργήθηκαν περισσότερες από 280 θέσεις εργασίας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στη χώρα και να μοιραστούμε την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από τα 25 και πλέον χρόνια διεθνούς εμπειρίας μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», τόνισε ο Δρ. Σλάγκετερ.

Η ABO Wind εισήλθε στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ήδη από το έτος 2017 και αποτέλεσε μια από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσε στις ΑΠΕ και στην ελληνική οικονομία, στο τέλος της οικονομικής κρίσης. Η ελληνική θυγατρική της ιδρύθηκε στις αρχές του 2018 και απασχολεί σήμερα υψηλά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3