ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατά δομής για ανήλικους πρόσφυγες… λόγω τουρισμού

Εικόνα του άρθρου Κατά δομής για ανήλικους πρόσφυγες… λόγω τουρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2020, 16:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ζαγορίου κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους, το «όχι» της έρχεται να πει και η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

Στην ανακοίνωσή της εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στη φιλοξενία «ανηλίκων και ενηλίκων (sic) προσφύγων που επιβάλλεται στον Δήμο Ζαγορίου χωρίς καμιά πρότερη ενημέρωση με τον πιο ανήθικο τρόπο, και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας».

Για την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων, η δημιουργία δομών φιλοξενίας συνδέεται με υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και άρα, όπως σημειώνει, με «απώλεια εσόδων για το κράτος, με απώλεια θέσεων εργασίας και με μαρασμό για τους επιχειρηματίες της περιοχής».

Προτρέπει δε τους ανθρώπους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «που έχουν βάλει την υπογραφή τους να το σκεφτούν καλά και τους προτρέπουμε να δουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το Ζαγόρι». Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρεται στην πρωθυπουργική δέσμευση για την εκπόνηση φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου για ένταξη στην Unesco ως πολιτιστικό τοπίο, ένας φάκελος που έχει ξεκινήσει ήδη. Όσο για τους «ανθρώπους του υπουργείου», είναι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης που έχει υπογράψει τη χρηματοδότηση μη κυβερνητικής οργάνωσης για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η δομή θα φιλοξενήσει μόλις 40 ανήλικους για ενάμιση περίπου χρόνο. Οι τουριστικοί φορείς όμως θα βρίσκονται… απέναντι, όπως προειδοποιούν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back