Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κάστρο των Παιδιών» για μία εβδομάδα

Εικόνα του άρθρου «Κάστρο των Παιδιών» για μία εβδομάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2017, 19:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, το Ιτς Καλέ θα μετατραπεί σε ένα θερινό σχολείο πολιτισμού για παιδιά. Το «Κάστρο των Παιδιών» είναι μια νέα δράση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Για μία εβδομάδα, στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), εκπαιδευτές, εμψυχωτές, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί οι οποίοι εργάζονται στις δομές του Πνευματικού Κέντρου θα απασχολήσουν παιδιά από 6 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα του θερινού σχολείου περιλαμβάνει εργαστήρια, παιχνίδια, παραστάσεις, χορό και μουσική. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν εργαστήρια κεραμικής, ζωγραφικής και μουσικής, θεατρικό παιχνίδι, δράσεις για τον χορό και το περιβάλλον, εργαστήρι σωστής διατροφής και παιχνίδια του Κάστρου.

Από τα εργαστήρια μουσικής, χορού και θεατρικού παιχνιδιού και τραγουδιού, θα προκύψουν μικρές «παραστάσεις», τις οποίες τα παιδιά θα παρουσιάσουν την τελευταία ημέρα. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και τμήματα, ανάλογα με την ηλικία τους και κυκλικά θα επισκέπτονται όλα τα εργαστήρια, με διάρκεια παραμονής μια περίπου ώρα στο κάθε ένα.  

Το «Κάστρο των Παιδιών» θα λειτουργεί καθημερινά για μια εβδομάδα, από 10 το πρωί μέχρι και 2 το μεσημέρι. Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου η μουσικός Ελεάνα Βάσιου, που έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων και των συντελεστών, ομάδες εθελοντών θα συνοδεύουν τα παιδιά από την είσοδό τους στον χώρο, κατά τις μετακινήσεις τους και μέχρι την αποχώρησή τους, ενώ σε συνεργασία με την ομάδα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα υπάρχει μέριμνα για την ασφάλειά τους.

«Είναι γνωστή σε όλους η ποιοτική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις εκπαιδευτικές δομές του Πνευματικού Κέντρου, όπως το Ωδείο, την Σχολή Χορού, το Εικαστικό Εργαστήρι κ.λπ. Για το σκοπό αυτό σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία, τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό των στελεχών και των συνεργατών μας, ώστε να δώσουμε στα παιδιά της πόλης μας, μια ακόμα πολιτιστική ευκαιρία και επιλογή, πέρα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και την αδράνεια» τόνισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, ο οποίος ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο Πρασίνου Ελένη Βασιλείου για τη συμμετοχή του τομέα της με δράσεις γύρω από το περιβάλλον και τη διεύθυνση του Μουσείου Αργυροτεχνίας για την παραχώρηση των υποδομών του.

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια του Μουσείου Αγνή Δρίμτζια ανέφερε ότι το Μουσείο και το ΠΙΟΠ ανταποκρίθηκαν στην ιδέα και την πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου «αναλαμβάνοντας σημαντικό κομμάτι των αναγκών του, διαθέτοντας τους χώρους και τις υποδομές του. Άλλωστε το Μουσείο αποτελεί πλέον έναν σημαντικό πόλο πολιτισμού στην περιοχή μας με πλούσιο έργο, πέραν των μονίμων εκθέσεών του, με πολλές παράλληλες δράσεις, εκδηλώσεις, παραστάσεις».

 Η συμμετοχή για τα παιδιά της πόλης θα είναι δωρεάν και θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση από αύριο 9 Ιουνίου στη γραμματεία του «Κάστρου Των Παιδιών», που λειτουργεί καθημερινά από 09:00-14:00 στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου (Αγ. Μαρίνας 55,  τηλ. 26510 83940).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back