Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 28-02-2022, 12:06
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tο έργο ανάδειξης του Κάστρου της Άρτας επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του

Το εν λόγω έργο αφορά παρεμβάσεις στις οδούς Αμβρακίας, Νικηφόρου Αγγέλου, Γεωργίου Παπαγεωργίου, Πέτα, Σουλίου, Μπιζανίου και Μακρυγιάννη, οι οποίες μετατρέπονται σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας, με οριοθετημένες θέσεις σταθμεύσεις (και για ΑμεΑ) και εμπλουτισμό του πρασίνου με 20 νέα δέντρα. Μεταξύ των εργασιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων με νέες, νέος φωτισμός led, παγκάκια, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και  επίστρωση με ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (περιλαμβάνεται και το έργο ανάπλασης στη Μονή Παρηγορήτριας) ανέρχεται στο ποσό των 2.072.362,36 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

«Όλα προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό μας, πρόκειται για ένα έργο που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την περιοχή του Κάστρου, ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας. Εκτελούμε και δρομολογούμε έργα που αλλάζουν τουριστικά και ομορφαίνουν την πόλη μας, διευκολύνοντας παράλληλα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος.

Ο κ. Τσιρογιάννης, επισκέφτηκε και τον εσωτερικό χώρο του Κάστρου, όπου η Αρχαιολογική Υπηρεσία εκτελεί αυτό το διάστημα εργασίες. «Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, θα ακολουθήσει η Τεχνική μας Υπηρεσία για να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης της κερκίδας, ώστε εάν και οι συνθήκες μας το επιτρέψουν, το θεατράκι μας να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί δημότες και επισκέπτες για ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι» επισημαίνει.

Επιπλέον ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο θέμα των απαλλοτριώσεων των κτισμάτων που εφάπτονται πέριξ του Κάστρου της Άρτας, καθώς και ενός ακίνητου στην πίσω πλευρά προς τον περιφερειακό δρόμο, ανέφερε πώς ο Δήμος έχει καταγράψει και έχει αποστείλει για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Πολιτισμού τη σχετική παρέμβαση, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πολιτιστική περιπατητική διαδρομή, γύρω από το Κάστρο.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα