ΗΠΕΙΡΟΣ

Κάστρο Άρτας: «ένας περίπατος στον χρόνο»

Εικόνα του άρθρου Κάστρο Άρτας: «ένας περίπατος στον χρόνο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2022, 23:16
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας έχοντας στο επίκεντρο του εορτασμού το μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας, διοργανώνοντας δράσεις υπό τον γενικό τίτλο «Κάστρο Άρτας, ένας περίπατος στο χρόνο».

«Το Κάστρο αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία της Άρτας και αδιάψευστο μάρτυρα της μακραίωνης ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στην πόλη αυτή» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι δράσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και διαρθρώνονται ως εξής:

-Την Πέμπτη 26 Μαΐου, με τη συνεργασία Νηπιαγωγείου της Άρτας, θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση στον χώρο του Κάστρου, προκειμένου τα νήπια να γνωρίσουν το μνημείο, την ιστορία, την αρχιτεκτονική του αλλά και το φυσικό περιβάλλον που υπάρχει σε αυτό. Τη δράση θα εμπλουτίσουν δρώμενα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τα οποία θα συμβάλουν στην αφομοίωση της εμπειρίας και στην εξοικείωση των μικρών φίλων με το χώρο του Κάστρου.

-Την Παρασκευή 27 Μαΐου, θα επαναληφθεί η θεματική περιήγηση στο Κάστρο, απευθυνόμενη σε μαθητές του Δημοτικού, και θα διεξαχθούν επίσης βιωματικές δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες.

-Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, αρχαιολόγοι και μηχανικοί της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας θα ξεναγήσουν το κοινό στο Κάστρο, παρουσιάζοντας την ιστορική του διαδρομή, τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια από την έρευνα, καθώς και τις εργασίες που υλοποιεί η Εφορεία, στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης του μνημείου.

Μετά το πέρας αυτής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τη φωτογραφική έκθεση, που φιλοξενείται στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο της εσωτερικής ακρόπολης. Η έκθεση περιλαμβάνει εποπτικό υλικό από  τοιχογραφίες, προερχόμενες από τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής. Μέσα από την έκθεση αυτή προβάλλεται το έργο συντήρησης που έχει συντελεστεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε σημαντικά μνημεία, όπως η Παναγία Βλαχέρνα, ο Άγιος Δημήτριος του Κατσούρη, ο Άγιος Νικόλαος της Ροδιάς κ.ά. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσουν συντηρητές αρχαιοτήτων της Εφορείας.

Ώρα έναρξης: 10:00 π.μ., σημείο συνάντησης: κεντρική πύλη Κάστρου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό:  26810 24636 (εσωτ. 33, Βασιλική Γαλάνη)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3