Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καψώνια με το επίδομα βενζίνης: Η συνέχεια

Εικόνα του άρθρου Καψώνια με το επίδομα βενζίνης: Η συνέχεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2022, 17:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το επίδομα βενζίνης εκτός από μικρό και καθυστερημένο, έχει προβληματική διαδικασία υποβολής και έκδοσης της ψηφιακής κάρτας.

Η πλατφόρμα άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ σήμερα, 30 Απριλίου, αφού πρώτα οι λήγοντες άλλαξαν δύο φορές κατά τη δοκιμαστική ουσιαστικά, λειτουργία της, από τις 26 Απριλίου.

Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν. Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα σήμερα είναι ότι πολίτες καταχωρούν τα στοιχεία τους αλλά η αίτηση δεν γίνεται δεκτή γιατί η πινακίδα του οχήματος εμφανίζεται να έχει χρησιμοποιηθεί ξανά.

Το εύλογο ερώτημα είναι πώς, ένα σύστημα όπως η ΑΑΔΕ που εκδίδει πιστοποιητικά και διαταγές πληρωμής για το σύνολο περιουσιακών στοιχείων ενός φορολογούμενου, δεν μπορεί να διασταυρώσει ποιο είναι το αυτοκίνητό του και επιπλέον, δεν μπορεί να αποτρέψει τυχόν παράτυπη ή λανθασμένη εισαγωγή των στοιχείων του σε άλλη αίτηση.

Τα… ωραία δεν σταματούν εδώ. Το vouchers.gov.gr στις οδηγίες, παραπέμπει για προβλήματα στο helpdesk, για το οποίο δεν υπάρχει καν ενεργός σύνδεσμος. Η άλλη επιλογή είναι το τηλέφωνο, αλλά σε εργάσιμες μέρες, ώρες γραφείου.

Το αστείο είναι ότι το σύστημα δέχεται αριθμούς κυκλοφορίας που έχουν αποσυρθεί. Άγνωστο βέβαια εάν εγκρίνεται τελικά η κάρτα (το πιθανότερο είναι να μην εγκρίνεται, όπως είναι λογικό), αλλά όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι σοβαρή λειτουργία αυτή, ενός συστήματος που μπορεί να εκδώσει πχ τέλη κυκλοφορίας, αλλά όχι ένα άλλο πιστοποιητικό ή κάρτα, στην προκειμένη περίπτωση, που συνδέεται με ένα και μοναδικό ΑΦΜ ή κάνει αποδεκτό σε πρώτη φάση έναν αποσυρμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Το δε helpdesk, θα πρέπει να ψάξετε αρκετά στο gov.gr μέχρι να το βρείτε…

Μια άλλη «παρενέργεια», πιο συχνή, είναι η καθυστέρηση στην έκδοση της κάρτας, που σε κάποιες περιπτώσεις εκδίδεται την πέμπτη μέρα από την αίτηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back