ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γνώριμα πρόσωπα και μη στα νοσοκομεία

Εικόνα του άρθρου Γνώριμα πρόσωπα και μη στα νοσοκομεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2016, 10:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Πάνω από έξι μήνες χρειάστηκε το υπουργείο Υγείας για να διορίσει τους διοικητές στα νοσοκομεία της Ηπείρου, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας γενικότα. Το έργο της αξιολόγησης των αιτήσεων επιτέλους ολοκληρώθηκε. Στην Ήπειρο, είχαν μείνει "ορφανά" από διοικητή τρία από τα πέντε νοσοκομεία. Ο Φώτης Βάββας είχε παραμείνει στη θέση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπως και ο Σπύρος Δερδεμέζης στο Νοσοκομείο Φιλιατών. 

Στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα" έρχεται τελικά ο Ευάγγελος Καρβούνης, παρότι οι διαρροές έκαναν λόγο για άλλο πρόσωπο, υπάλληλο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα, ο κ. Καρβούνης είναι πτυχιούχος πληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις βιοϊατρικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως πανεπιστημιακός υπότροφος στο ΤΕΙ Ηπείρου, διδάσκων επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογισών σε ιδιωτική εταιρία στη Θεσσαλονίκη. 

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας, ο νέος διοικητής λέγεται Μιλτιάδης Παππάς, απόφοιτος Λογιστικής του ΤΕΙ Πατρών με μεταπτυχιακά στη διοίκηση υγείας. Έχει εργαστεί ως καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου και ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου. Σημειωτέον ότι ο κ. Παππάς είναι Πρεβεζάνος και γνωστός στην τοπική κοινωνία. 

Στο νοσοκομείο Άρτας, στη θέση του διοικητή πηγαίνει τελικά ο Βασίλης Μπαλάσκας, οδοντίατρος από την Άρτα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2015 είχε τοποθετηθεί αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σε αντικατάσταση του Λάμπρου Αθανασίου που είχε παραιτηθεί. Ο κ. Μπαλάσκας ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη για τις περιφερειακές εκλογές. Η τοποθέτησή του στη θέση του αντιπροέδρου είχε αποτελέσει την αφορμή για να δεχθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη σκληρή κριτική κυρίως από τη "Δημοκρατική Συμπαράταξη".

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3