ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα λεφτά

Εικόνα του άρθρου Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα λεφτά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017, 16:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κανείς από τους μάρτυρες που εξέτασε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής το πενταμελές Εφετείο Ιωαννίνων, δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα της έδρας «πού πήγαν τα χρήματα» του ελλείμματος στον δήμο Ιωαννιτών. Η δίκη της έφεσης του πρώην ταμία και της πρώην διευθύντριας της Οικονομικής Υπηρεσίας θα συνεχιστεί στις 23-24 Μαρτίου, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης της εισαγγελέα. Αλλά το βασικό ερώτημα, παραμένει αναπάντητο: Εντάξει, βρέθηκε το έλλειμμα, καταγράφηκαν τα ποσά, αλλά πού πήγαν τα χρήματα; Τα πήρε κάποιος; Παρότι η πρόεδρος ρώτησε αρκετές φορές τους μάρτυρες (τρεις από αυτούς συμμετείχαν στην επιτροπή του δήμου που έλεγξε την υπόθεση, ένας είναι ο πρώην ταμίας, με θητεία μέχρι να αναλάβει ο κατηγορούμενος) δεν είχε κάποια απάντηση. Είτε γιατί τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν την αρμοδιότητα να ψάξουν και στο ταμείο τα «πραγματικά» χρήματα, είτε γιατί όντως, δεν γνώριζαν.

Το «μυστήριο» που σε πρωτόδικη φάση οδήγησε σε βαριές καταδίκες (υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ταμίας βαρύνεται με ισόβια) συνεχίζεται. Αυτό που φαίνεται καθαρά όμως, είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσαν οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών ήταν προβληματικός, τουλάχιστον στο κομμάτι της δυνατότητας σήμερα, να είναι γνωστό το αυτονόητο: εφόσον λείπουν χρήματα, ποιος τα πήρε;

Κατηγορηματικοί ήταν οι μάρτυρες στο γεγονός ότι ελέγχθηκαν τα πάντα και ότι δεν υπάρχει λογιστικό λάθος. Ο παλιός ταμίας του Δήμου έβαλε έναν «αστερίσκο» λέγοντας ότι θα πρέπει να ελεγχθεί και η βάση δεδομένων του συστήματος, ωστόσο η έδρα αντέτεινε ότι και αυτό έχει γίνει.

Η δίκη συνεχίζεται για την «ομιχλώδη» όπως εξελίσσεται υπόθεση. Είχε διακοπεί πριν από τρεις βδομάδες περίπου λόγω ενός επεισοδίου μελών της οικογένειας του κατηγορούμενου με την υπεράσπισή του. Σήμερα τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ήρεμα, ωστόσο πάντα υπάρχει η αίσθηση της υποβόσκουσας έντασης. Οι καταθέσεις είναι επί εξειδικευμένων, λογιστικών υποθέσεων και στοιχείων και δεν είναι εύκολη η παρακολούθηση και η κατανόηση από έναν εξωτερικό παρατηρητή.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back