«Κανείς απλήρωτος»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2022, 16:42

Το κλαδικό σωματείο Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία καταγγέλλει ότι «το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε δομές και υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες καταγγέλλουν την πολιτική εργοδοτών και κυβέρνησης».  Αναφέρει μεταξύ άλλων περιπτώσεις των εργαζόμενων στον ΕΟΔΥ, στο «Κέντρο Νέων Ηπείρου» όπου αναφέρει ότι εργαζόμενοι-ες είναι απλήρωτοι έξι μήνες, απολύσεις στο καμπ στον κατσικά, κ.α.

«Σε όλο αυτό το διάστημα  για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, υποδομών και υλικών, οι  εργοδότες των ΜΚΟ δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Λένε ότι φταίει η κυβέρνηση» και συμπληρώνει ότι «τεράστια ποσά της χρηματοδότησης όμως, που είναι από το υστέρημα των λαών της Ευρώπης, δίνονται στους εργοδότες των ΜΚΟ και ΝΠΙΔ για να τα διαχειριστούν, κατά το δοκούν και κατά συμφέρον, χωρίς ουσιαστικό επιστημονικό σχεδιασμό και έλεγχο».

Καλεί τους εργαζόμενους-ες «να μη δείξουν αναμονή και ανοχή σε αυτή την κατάσταση. Οι ανάγκες που καλύπτουν οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε έκτακτες, ούτε εποχικές» και καλεί στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση στο ΕΚ Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back