ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Καμπανάκι» για την αύξηση του κυβερνο-εγκλήματος

Εικόνα του άρθρου «Καμπανάκι» για την αύξηση του κυβερνο-εγκλήματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2018, 21:31
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μια έκθεση 26 ειδικών σε θέματα ασφάλειας νέων τεχνολογιών προειδοποιεί για την ταχεία, μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, αύξηση του κυβερνο-εγκλήματος με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, όπως τη χειραγώγηση των αυτόνομων drones και οχημάτων, τη διείσδυση και την πρόκληση βλαβών σε ζωτικά δίκτυα υποδομών, καθώς και την ευρεία εξάπλωση της κατευθυνόμενης προπαγάνδας με ποικίλους στόχους (από τον επηρεασμό των εκλογών έως την ειδησεογραφική παραπληροφόρηση) μέσω π.χ. της χρήσης αυτόνομων προγραμμάτων λογισμικού (bots) στο διαδίκτυο και της δημιουργίας ψευδών βίντεο (fake videos).

Στην έκθεση γίνεται λόγος για «νέα ισχυρά εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε αδιανόητη στο παρελθόν κλίμακα», σε συνδυασμό με άνευ προηγουμένου δυνατότητες παρακολούθησης των πολιτών και παραβίασης της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων τους.

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ και άλλων οργανισμών, προβλέπει αυτοματοποιημένες πλέον επιθέσεις από χάκερ, την χρήση λογισμικού σύνθεσης φωνής για λόγους εξαπάτησης, την αποστολή απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων-παγίδων που θα περιέχουν φαινομενικά αξιόπιστες προσωπικές πληροφορίες αντλημένες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.

Οι ειδικοί καλούν τις κυβερνήσεις και τις εταιρίες όλου του κόσμου να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που πλέον αποτελούν οι μυριάδες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και να κάνουν κάτι γι' αυτό. Επισημαίνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί άλλη μια τυπική τεχνολογία-Ιανό με «διπλή χρήση», τόσο για καλό όσο και για κακό, εφόσον βρεθεί στα λάθος χέρια.

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση στην ακόλουθη διεύθυνση: https://maliciousaireport.com/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3