Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Καμία δέσμευση για το ΕΣΥ»

Εικόνα του άρθρου «Καμία δέσμευση για το ΕΣΥ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2020, 15:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη,κατά τη συζήτηση της ερώτησης σχετικάμε την ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βουλή, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχετική δέσμευση του υπουργείου.

Η κα Τζούφη επικαλέστηκε  τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όπου οπως ανέφερε, “σήμερα υπηρετούν με τις συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας 630 εργαζόμενοι (ΠΓΝΙ: 507, Χατζηκώστα: 123), υπογραμμίζοντας πως η μη-ανανέωση των συμβάσεων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία τους και θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες ανθρώπους που διαθέτουν σημαντική εμπειρία”.

Ακόμα, τόνισε ότι «η στελέχωση (σ.σ. του ΕΣΥ είναι αναντίστοιχη με τις αυξημένες ανάγκες» και  κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, σε ανανέωση όλων των συμβάσεων των επικουρικών, σε εφαρμογή του κανόνα 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις, καθώς και σε υιοθέτηση διαδικασιών απόλυτης διαφάνειας στην επιλογή των θέσεων που προκηρύσσονται.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης “απέφυγε να δεσμευτεί για την ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων. Αν και παραδέχτηκε το μικρό αριθμό προσλήψεων επί διακυβέρνησης ΝΔ -δεδομένων και των συνθηκών της πανδημίας, αρκέστηκε σε γενικές διακηρύξεις χωρίς να δεσμεύεται πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για τη στελέχωση του ΕΣΥ, τόσο με επικουρικό όσο και μόνιμο προσωπικό”.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back