ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλύτερο καταφύγιο αδέσποτων μέσω «Φιλόδημου»

Εικόνα του άρθρου Καλύτερο καταφύγιο αδέσποτων μέσω «Φιλόδημου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2019, 16:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ποσό των 300.000 ευρώ θα διεκδικήσει ο Δήμος Ιωαννιτών από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προκειμένου να αναβαθμίσει τις υποδομές σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Η απόφαση για την υποβολή της πρότασης πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Δημήτρη Κατηρτσίδη.

Η πρόταση περιλαμβάνει την επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης του καταφυγίου, την επισκευή και συντήρηση της υφιστάμενης υποδομής, την προμήθεια εξοπλισμού και εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Όπως τόνισαν τόσο ο κ. Κατηρτσίδης όσο και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η πρόσκληση του «Φιλόδημου» και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν, δεν λύνουν ουσιαστικά το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων καθώς όσο το νομοθετικό πλαίσιο δεν αλλάζει, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

«Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται. Επιμένουμε όμως ότι η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει. Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μάλιστα έχουν υιοθετηθεί από την ΚΕΔΕ, ωστόσο δεν προωθήθηκαν ποτέ ώστε να γίνουν νόμος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back