Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλύτερα πανεπιστήμια, δίπλα στα καλύτερα… αυτοκίνητα

Εικόνα του άρθρου Καλύτερα πανεπιστήμια, δίπλα στα καλύτερα… αυτοκίνητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2016, 17:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταντάει κουραστική πλέον η «καταταξολογία» των πανεπιστημίων, αλλά επειδή είναι η εποχή της τώρα, έχουμε άλλη μια λίστα: ο εκδοτικός οίκος «U.S. News & World Report», που παρεμπιπτόντως, είναι από τις λιγότερο αναφερόμενες λίστες ( σε σύγκριση με της Σαγκάης ή τη THE), καθώς η εταιρία που τις συντάσσει κάνει… τα πάντα (από ειδησεογραφία μέχρι λίστες κατάταξης καλύτερων αυτοκινήτων).

Εκεί λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι 584ο στα 1.000, 5ο στα 7 ελληνικά και 150ο στις διεθνείς συνεργασίες.

«Η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνει υπόψη κριτήρια, όπως είναι η απήχηση στην έρευνα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησής τους, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, το ποσοστό των συνολικών δημοσιεύσεων που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δέκα με τις περισσότερες αναφορές, οι διεθνείς συνεργασίες, και  η ερευνητική φήμη σε τοπικό και διεθνές επίπεδο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που δηλώνει «συγκινημένο και υπερήφανο για τη νέα αυτή επιτυχία»...

Κάπως πιο συγκρατημένα, δηλώνει: «Είμαστε αποφασισμένοι με δράσεις εξωστρέφειας να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την ίδια συνέπεια, την ίδια υπευθυνότητα και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back