dodoni back
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το «καλωσορίσατε» στους πρωτοετείς

Εικόνα του άρθρου Το «καλωσορίσατε» στους πρωτοετείς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2024, 14:50
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες υποδέχθηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ξεκινώντας με την τελετή των Ιωαννίνων, στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην πανεπιστημιούπολη.

Η πρύτανης Άννα Μπατιστάτου στον χαιρετισμό της, προέτρεψε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να «αγαπήσουν τις σπουδές τους, να εντρυφήσουν στη εμπειρική μάθηση και να ακολουθήσουν μια συνεπή ακαδημαϊκή ζωή».

Αναφέρθηκε επίσης στα 60 χρόνια που κλείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και στις υπηρεσίες του, τα προγράμματα που «τρέχει», τις διεθνείς του σχέσεις κ.α.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σχέση του πανεπιστημίου και της πόλης, με τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών-ιδιαίτερα στην εκδήλωση υποδοχής που ετοιμάζει και αυτός.

Επίσης, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου και παραβρέθηκαν μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, αντιπρυτάνεις, κοσμήτορες, πρόεδροι τμημάτων, εργαζόμενοι-ες του ιδρύματος.

Βραβεύτηκαν οι πρωτεύσαντες και πρωτεύσασες, καθώς και η παραολυμπιονίκης του Παρισιού Έλενα Παπασταματοπούλου, φοιτήτρια της Ιατρικής Ιωαννίνων.

Στο ισόγειο του συνεδριακού κέντρου οι φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και δομές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και για τις δράσεις πολιτισμού και εθελοντισμού που αναπτύσσονται μέσα από τις φοιτητικές ομάδες του.

Παράλληλα, το πανεπιστήμιο υποδέχθηκε τους φοιτητές και φοιτήτριες του Erasmus+, 70 συνολικά φοιτητές και φοιτήτριες από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Τσεχίας και της Τουρκίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μέλη του Δικτύου ESN Ioannina.

Η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και εύχεται σε όλους τους φοιτητές/τριες μια δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3