ΘΕΑΤΡΟ

«Καλιφόρνια Ντρίμιν» αυτό το καλοκαίρι

Εικόνα του άρθρου «Καλιφόρνια Ντρίμιν» αυτό το καλοκαίρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2020, 14:02
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Και επίσημα, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανακοινώνει την παράσταση που θα ανεβάσει αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν». Ένα έργο, κάθε άλλο παρά άγνωστο για το γιαννιώτικο ΔΗΠΕΘΕ, δεδομένου ότι είχε ανεβεί στη σκηνή του Καμπέρειου Θέατρου και τη σεζόν 2006-2007.

Στην παράσταση «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του 2020, την οργάνωση παραγωγής την έχει ο Λευτέρης Πλασκοβίτης, θεατρικός παραγωγός, ηθοποιός και ενεργό μέλος του Θεάτρου «Άλφα» στην Αθήνα. Ο κ. Πλασκοβίτης θα σκηνοθετήσει μάλιστα την παράσταση μαζί με τον Χρήστο Χρήστου (από το Θέατρο «Έκφραση» των Ιωαννίνων), ο οποίος κ. Χρήστου θα παίξει και έναν από τους τέσσερις ρόλους του έργου.

Οι τρεις άλλοι ηθοποιοί είναι: ο Μιχάλης Παπαδημητρίου (ο οποίος είναι Γιαννιώτης), η Δανάη Σταματοπούλου και η Αναστασία Τζελέπη, οι οποίες έχουν συνεργαστεί με το Θέατρο «Άλφα». Από το ίδιο Θέατρο, προέρχονται και οι συντελεστές για τα σκηνικά (Αντώνης Χαλκιάς) και για τα κοστούμια (Ειρήνη Γεωργακίλα).

Για την παράσταση υπάρχει και βοηθός σκηνοθέτη, η Μαρία Κεβρεκίδου.

Και λίγα λόγια για το έργο από το ΔΗΠΕΘΕ:  Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, που όλα θεωρούνται «καθοδηγούμενα» και «προκατασκευασμένα», τέσσερα νέα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) κωμικά, αφασικά, απελπισμένα, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία, ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα και να βρουν την δική τους «Ιθάκη»! Αφορμή,  ένα έγγραφο της στρατολογίας που καλεί τα δύο αγόρια να παρουσιαστούν στο στρατό. Να βιώσουν το δικό τους όνειρο ή… μια ακόμα αυταπάτη;

Το ταξίδι είναι δύσκολο και η μόνη βοήθειά τους είναι οι εαυτοί τους. Έτσι ο ένας συλλαμβάνει το σχέδιο «απόδρασης» και παρασύρει τους άλλους τρεις της παρέας σε τραγελαφικές περιπέτειες, όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, δοκιμάζεται η φιλία τους, οι ερωτικές σχέσεις τους και στο τέλος…

*Φωτογραφία από τις πρόβες της παράστασης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back