«Καλή δύναμη»

Εικόνα του άρθρου «Καλή δύναμη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2019, 17:39

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, συμμετείχε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Παιδείας.

Άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το εκπαιδευτικό σύστημα σε συνθήκες ασταθούς ισορροπίας, με κύρια στοιχεία την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση».

Συμπλήρωσε ότι «σήμερα, 4.5 χρόνια μετά, παραδίδουμε αυξημένους προϋπολογισμούς, έτοιμες διαδικασίες για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς και μια σειρά από θεσμικές τομές, ιδιαίτερα κρίσιμες για την παροχή ποιοτικής δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης».

Ευχήθηκε να συνεχιστεί και να διευρυνθεί «το σημαντικό έργο της αναμόρφωσης του τοπίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δίχως πειραματισμούς και διαθεσιμότητες», με άλλη μια αιχμή δηλαδή για την προ-προηγούμενη κυβέρνηση και κατέληξε λέγοντας ότι στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, «πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από θεσμικές τομές, έπειτα από πολλά χρόνια υποχρηματοδότησης, καθυστερήσεων και περικοπών».

Κλείνοντας, η κα Τζούφη έκφρασε την ελπίδα «να συνεχιστεί η προσπάθεια από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε η δημόσια και δωρεάν παιδεία να θωρακιστεί, δίχως αποκλεισμούς και διακρίσεις».














ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back