Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καλέσματα σε Εργατικό και νοσοκομεία

Εικόνα του άρθρου Καλέσματα σε Εργατικό και νοσοκομεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2020, 15:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις φορέων που καλούν στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου.

Άλλοι, όπως η ΕΑΠ Ιωαννίνων στους εκπαιδευτικούς και η Ενότητα στο σύλλογο εργαζόμενων στους ΟΤΑ, καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο με μέτρα προστασίας κ.λπ.

«Η πραγματική αγωνία των αρνητών των ΜΕΘ, των δήμιων του ΕΣΥ και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αυτών που αδιαφορούν αν ο λαός συνωστίζεται καθημερινά στα ΜΜΜ, είναι πώς θα υλοποιήσουν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική τους αδιατάρακτα στις πλάτες των εργαζομένων, σε βάρος της υγείας του λαού, κόντρα στις ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση» τονίζει η ΕΑΠ μεταξύ άλλων και συμπληρώνει ότι «τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ και του μεγάλου κεφαλαίου είναι να γυρίσουν το ρολόι του κόσμου της εργασίας έναν αιώνα πίσω, στις πιο βάρβαρες εποχές εργασιακού μεσαίωνα και εκμετάλλευσης».

Η Ενότητα-Συσπείρωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πανδημία στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και την ευθύνη γι’ αυτό φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Με το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης προσπαθεί να κρύψει τις τραγικές ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση της Υγείας και Πρόνοιας που εμφανίζονται με τραγικό τρόπο σήμερα». Ακόμα, τονίζει ότι «νομοθετούν την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την καθολική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ (ΠΑΜΕ), στην ανακοίνωσή της για το σχέδιο προϋπολογισμού καταγγέλλει ως «αδίστακτη» την κυβέρνηση και ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει πως από 4,829 δισ. ευρώ που δόθηκαν φέτος (2020) για το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 523 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις για τον COVID-19, του χρόνου, το 2021, οι δαπάνες αναμένονται να είναι 4,257 δισ., εκ των οποίων τα 131 εκατομμύρια για τέτοιες παρεμβάσεις. Τι προκύπτει από το λογαριασμό; Οτι αν αφαιρέσει κανείς τα προσωρινά και ανεπαρκή μπαλώματα, με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει όπως - όπως τα χάλια, το 2021 οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ».

Αναφέρει επίσης ότι την ίδια ώρα, η κυβέρνηση «βρίσκει και με το παραπάνω λεφτά για να χρυσώσει ξανά τους κλινικάρχες, να προχωρήσει το άνοιγμα νέων «χρυσοφόρων» πεδίων για το κεφάλαιο στην Υγεία. Το έγκλημα απέναντι στην υγεία του λαού συνεχίζεται και πρέπει να βρει απέναντί του αποφασιστικά τον λαό».

Καλεί σε «ηχηρή και μαζική απάντηση στην απεργία», με κάλεσμα για τις 12 το μεσημέρι στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back