Καλέσματα για την 8η Μαρτίου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2021, 10:08

Η Ταξική Ενότητα καλεί σήμερα στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 13.00, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Η διαχείριση της πανδημίας σε συνθήκες κρίσης του συστήματος πιέζουν αφόρητα τις ζωές των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα των πιο καταπιεσμένων και ευάλωτων όπως είναι οι γυναίκες, οι μετανάστριες-προσφύγισσες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

 Ζητάει «παραδειγματική τιμωρία» των ενόχων στηνυπόθεση Λιγνάδη και καλεί τις εργαζόμενες και εργαζόμενους «να απευθυνθούν στα σωματεία τους για κάθε αντεργατική, παραβιαστική, κακοποιητική και σεξιστική συμπεριφορά στους χώρους εργασίας. Στηρίζουμε τα θύματα παρενόχλησης και βίας στους εργασιακούς χώρους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».

Η «Χειρονομία» καλεί στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο και σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«…αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, τι συμβαίνει στον δρόμο, τι συμβαίνει μέσα στα πλαίσια των εργασιακών-ακαδημαϊκών σχέσεων, στις ερωτικές, φιλικές καθημερινές αλληλεπιδράσεις των ατόμων μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία» και σημειώνει ότι «οι εξουσιαστικές, παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές κανονικοποιούνται σε κάθε επίπεδο της ζωής μας. Έφτασε η στιγμή πλέον να σπάσει η σιωπή, τα στόματα να ανοίξουν και ο φόβος να αλλάξει πλευρά».

Τέλος, δηλώνει την «αμέριστη αλληλεγγύη» στον αγώνα όσων ατόμων βγήκαν μπροστά και μίλησαν. «Να καταστρέψουμε όλα μαζί την κουλτούρα του βιασμού, την πατριαρχία και την εξουσία για μια κοινωνία ισότητας, αυτονομίας και αξιοπρέπειας. Να βρεθούμε σε κοινό τόπο και κοινούς αγώνες οι οποίοι θα βγαίνουν από οριζόντιες, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες-συνελεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back