ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Εικόνα του άρθρου Καλαμάτα: Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2023, 14:03
ΕΛΛΑΔΑ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε τον θάνατο του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T2-Buckeye που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Καλαμάτας.

Το αεροσκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.


Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον κυβερνήτη Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα.  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ /STR



«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το διθέσιο αεροσκάφος.

Για τον θάνατό του κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Ο θάνατος, εν ώρα καθήκοντος, του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Αυτά τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τι ηλικία έχουν??
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back