Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος

Εικόνα του άρθρου Συρία: Κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2018, 21:32
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Σουκόι Su-25 καταρρίφθηκε στην περιοχή Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία σύμφωνα με αναφορές από την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το BBC, η ΜΚΟ δήλωσε ότι ο πιλότος εκτοξεύθηκε και σκοτώθηκε, ενώ δύο πηγές από οργανώσεις ανταρτών, τις οποίες επικαλείται το Ρόιτερς, ο πιλότος έχει τραυματιστεί σοβαρά. Μια άλλη πηγή αναφέρει ότι έχει σκοτωθεί.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροπλάνο που έχει χτυπηθεί, ενώ άλλο βίντεο δείχνει καμένα συντρίμια στο έδαφος, με ένα κόκκινο αστέρι σε ένα φτερό.

«Ομάδες ανταρτών κατέρριψαν ένα Σουκόι 25. Ο Ρώσος πιλότος πήδηξε με το αλεξίπτωτο, τον κρατούν αιχμάλωτο» δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Μαχητές αιχμαλώτισαν τον κυβερνήτη αφότου εκείνος πήδηξε από το αεριωθούμενο με αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε στο έδαφος.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση ευθύνεται για την κατάρριψη.

Η περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος ελέγχεται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μια τζιχαντιστική οργάνωση όπου επικρατεί ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, όπως και άλλες ομάδες ανταρτών.

«Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει δεκάδες πλήγματα στην περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες. Το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε επιχειρούσε επίσης εκεί» σύμφωνα με τον Ραχμάν.


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ

"Ένα ρωσικό αεροσκάφος Su- 25 κατέπεσε ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ. Ο κυβερνήτης είχε τον χρόνο να ενημερώσει ότι έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και προσγειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα. Ο πιλότος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης με τους τρομοκράτες" διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό κρατικό δίκτυο RT μετέδωσε ότι η Ρωσία, ως απάντηση, εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 «τρομοκράτες, όπως αποκαλεί τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.


ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Xαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα με ανάρτησή της στα social media ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back