ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Καλά, πού βρέθηκαν 67 κρούσματα;»

Εικόνα του άρθρου «Καλά, πού βρέθηκαν 67 κρούσματα;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2021, 15:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καταρχάς, τα χτεσινά 67 κρούσματα ήταν τα περισσότερα, σε απόλυτο αριθμό και όχι αναλογία με τεστ, στο νομό Ιωαννίνων, μέσα σε ένα 24ωρο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τους ελέγχους που γίνονται ανά νομό. Ωστόσο, ο αριθμός θορύβησε (και λογικά) τις αρχές, που με την αναζήτηση των επαφών των κρουσμάτων, έχουν φτάσει ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά του νομού Ιωαννίνων.

Αρκετές εστίες τοποθετούνται μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Κυρίως, τις αρχές απασχολεί η κατ’ οίκον και σε εσωτερικούς χώρους εξάπλωση που φαίνεται ότι αποτελεί το βασικό φαινόμενο αυτή τη στιγμή, συναντήσεις και τραπέζια σε σπίτια, ειδικά μετά από τελετές όπως κηδείες και μνημόσυνα κ.λπ.

Σχετική έκκληση έκανε και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στις δημόσιες δηλώσεις του, προχτές, να «σταματήσουν συναθροίσεις και μαζώξεις πριν ή μετά από κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι κηδείες και μνημόσυνα».

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, στα κατ’ οίκον πρόστιμα που επιβάλλει ή και στις συλλήψεις «οργανωτών εκδηλώσεων» σε σπίτια, πρέπει να έχει εισαγγελική εντολή ή παρουσία για επέμβαση.

Από βδομάδα, θα γίνονται drive through στην κεντρική πλατεία, ενώ ανοιχτές δράσεις θα γίνουν σε Δίστρατο και Κεφαλόβρυσο. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back