Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Κακοποίηση ηλικιωμένων και κάμερες παντού

Εικόνα του άρθρου Κακοποίηση ηλικιωμένων και κάμερες παντού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2016, 14:06
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμο, ο οποίος επιτρέπει να τοποθετούνται κάμερες κλειστού κυκλώματος σε όλα τα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και οίκους ευγηρίας της χώρας, «για την καταπολέμηση των βίαιων συμπεριφορών σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών και ηλικιωμένων», ενέκρινε η ιταλική Βουλή.

Η ψήφιση του νόμο κρίθηκε απαραίτητη μετά και την έρευνα της εισαγγελίας της Κάτω Ιταλίας κατά την οποία εμπλέκονται 18 άτομα για κακοποίηση ηλικιωμένων.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους και τον διευθυντή ιδιωτικού οίκου ευγηρίας, κοντά στην πόλη Σαλέρνο, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης.

Σε βίντεο το οποίο τράβηξαν οι καραμπινιέροι, με κρυφές κάμερες που κατάφεραν να τοποθετήσουν, μπορεί κανείς να διακρίνει τους εργαζόμενους να χαστουκίζουν τους ηλικιωμένους,να τους εξυβρίζουν,να τους σπρώχνουν και να τους απειλούν.

Οι τριάντα «φιλοξενούμενοι» του οίκου ευγηρίας δεν μπορούσαν, συχνά, να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, ενώ πολλές φορές το προσωπικό δεν τους άφηνε ούτε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

«Θα πας στην τουαλέτα μόνον όταν θα είσαι έτοιμος να πεθάνεις» και «μην σηκωθείς διότι θα σου σπάσω το κεφάλι», ακούγεται να λέει το προσωπικό σε ηλικιωμένους που βρίσκονται στο σαλόνι του οίκου ευγηρίας του Σαλέρνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back