Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και το υπουργείο για τη Γέφυρα Πλάκας

Εικόνα του άρθρου Και το υπουργείο για τη Γέφυρα Πλάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2017, 23:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mετά την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ανακοίνωση για το Γεφύρι Πλάκας στον Άραχθο εξέδωσε και το υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης η οποία έγινε τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Το υπουργείο Πολιτισμού, με τη σειρά του, συμμερίζεται επί της ουσίας κι αυτό την αισιοδοξία των άλλων δύο φορέων για την αποκατάσταση-αναστήλωση του γεφυριού, που κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2015. Οι επόμενες κινήσεις είναι η έγκριση της στατικής-αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, η εκπόνηση των μελετών εφαρμογής, η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, η διακήρυξη του διαγωνισμού και η επιλογή του αναδόχου. Κι όλα αυτά με στόχο να ξεκινήσει η τελική φάση αποκατάστασης του «εμβληματικού», όπως το χαρακτηρίζει το υπουργείο, γεφυριού την άνοιξη του 2018.

Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε ο απολογισμός των μέχρι σήμερα ενεργειών αποκατάστασης, και συγκεκριμένα της στερέωσης του ανατολικού και δυτικού βάθρου του γεφυρού όπωως και της διάσωσης του αυθεντικού υλικού του μνημείου. Το υπουργείο Πολιτισμο, με ανακοίνωσή του, αναγνωρίζει την καθοριστική συνεισφορά της Περιφέρειας Ηπείρου και ιδίως του αρχιτέκτονα Γιώργου Σμύρη για τις εργασίες που έγιναν, τις οποίες χαρακτηρίζει «πολύ απαιτητικές και δύσκολες».


* Φωτογραφία από τις πρόσφατες εργασίες στερέωσης του δυτικού βάθρου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back